Skip to content


Novinky v kauze „Prometeo“

https://anarhija.info/library/i-a-italia-aggiornamento-su-prigionieri-anarchici-1.jpgDozvěděli jsme se, že soud zamítl žádost o domácí vězení ze zdravotních důvodů, kterou právník Sommovigo předložil jménem italského anarchisty Giuseppe Bruna. Jeho zdravotní stav je zvláště ohrožen Covidem-19, protože byl před rokem a půl přijat do nemocnice s bronchiální pneumonií. Toto se vůbec nezohlednilo, ani plíseň pokrývající celu, kde je držen.

Naopak, byla vzata v úvahu skutečnost, že Beppe během výslechu odmítl odpovědět na otázky. Jeho chování prý neprokazuje, že by se distancoval od svého způsobu života před zadržením. Rozhodně nic nového; další demonstrace toho, že domácí vězení ze zdravotních důvodů je ve skutečnosti přizpůsobena vězeňské legislativě založené na odměnách.

Žádost byla rovněž předložena státním zástupcům pracujícím na operaci „Prometeo“, kteří se k dnešnímu dni nevyjádřili. Beppe má pravidelný přístup k videohovorům a obdržel peníze a balík. Dostali jsme od něj dopis, kde vzpomíná na svou minulost zdravotníka v domovech pro seniory. Líčí jeho bitvy proti ředitelům ve zdravotnictví a také proti některým lékařům a dokonce i zdravotním sestrám. Jsou to obvyklé příklady vnitřních válek, ve kterých pracující doufají, že se jich v blízké budoucnosti zbaví.

Milánští státní zástupci konečně dali k dispozici CD s čitelnými soubory souvisejícími s kauzou „Prometeo“ . Kopii by měli všichni zúčastnění právníci obdržet do příštího týdne. Giuseppe jistě uvítá dopis nebo pohled.

Giuseppe Bruna
c/o C. C. di Pavia
via Vigentina 85
27100 Pavia
Italy

O kauze Prometeo

Operace Prometeo souvisí se zatčením dvou anarchistů a jedné anarchistky 21. května 2019. Hlavní obvinění spočívají v „útoku s cílem terorismu nebo subverze“, neboť policie tvrdí, že měli zaslat tři bombové balíčky, které dorazily v červnu 2017 těmto lidem: Rinaudo, Sparagna (posledně jmenovaný je státním zástupcem soudního procesu pro operaci Scripta manent ) a Santi Consolo, v té době ředitel DAP („Oddělení vězeňské správy“) v Římě. Robert, jeden z obviněných je nyní v domácím vězení a čeká s ostatními na soud.

# Informace čerpány z

actforfree.nostate.net/?p=37494

https://roundrobin.info/2019/12/op-prometeo-robert-libero/

Posted in General.

Tagged with , .